Lottos historie – få historien om Lotto

lotto_original

Siden d. 7 oktober 1989 har stort set alle danskere, som kender ordet “Lotto”, drømt om at ramme de rigtige vindertal og blive millionær fra den ene dag til den anden.

I gennemsnit bliver to danskere Lotto-millionærer hver uge, og den største Lotto-gevinst der nogensinde er blevet udbetalt, røg over disken i 2008 hvor en heldig dansker stak afsted med mere end 38 mio. kr. Helt præcist lød gevinsten på 38.564.007 kr. og mon ikke det har været en surrealistisk oplevelse at tjekke sin Lotto-kupon den dag for den heldige vinder?

I 2011 tilføjede Danske Spil så Trumf til Lotto kuponen. Trumf giver muligheden for at udløse en særlig Trumfpulje, og dermed gøre gevinsten endnu større når man vinder – hvis man altså også har den rigtige Trumf på sin kupon.

Måske husker du også Viking Lotto? Det var verdens første internationale lotteri, hvor borgerne i en lang række af vores nabolande spiller med om den samme pulje. Det skaber naturligvis nogle svimlende præmiepuljer, når Lotto-glade spillere fra Norge, Sverige, Island, Estland, Letland, Litauen, Finland og selvfølgelig Danmark alle er med i kampen om den store gevinst. Viking Lotto så første gang dagens lys d. 17 marts, 1993 og i 2001 omdøbte Danske Spil spillet til Onsdags Lotto, som vi også kender det i dag.

I det populære Onsdags Lotto skal du gætte seks vindertal ud af 48 mulige, og har du de seks rigtige, kan du toppe gevinsten med SuperPuljen, hvis SuperTallet er det samme som ét af de seks vindertal.

Den største gevinst nogensinde vundet i Onsdags Lotto lyder på 38.482.709 kr., og den blev vundet en onsdag aften tilbage i august 2005.

Det er i øvrigt værd at nævne, at Onsdags Lotto i aften har en præmiepulje på 24 mio. kr., og hvis man render afsted med dén, bliver det hurtigt en sjov aften. Der kan i hvert fald blive til nogle ture rundt omkring på kloden, hvis man er ved at være træt af den danske sommer.

D. 22 januar 2000 blev Jokeren sluppet løs på lottokuponerne, og den blev hurtigt populær hos de danske Lotto-spillere. Oprindeligt kunne man kun spille Joker om lørdagen, men i november 2008 blev Jokeren også tilføjet til Onsdags Lotto kuponen. Jokeren koster 10 kr. som den altid har gjort, og hvis man vælger at lave dette tillæg til sin almindelige Lotto-kupon er man med i kampen om en særlig pulje, som kun Joker spillerne kan vinde. I gennemsnit er der ca. 7 mio. kr. på højkant, når der skal findes en vinder i Jokeren, men puljen har ofte været meget, meget højere.

Med alle de forskellige typer af Lotto spil, kan du skrive dig ind i Lotto-historien hvis det nu skulle være dine vindertal, som blev udtrukket næste gang. Som nævnt er der allerede i aften 24 millioner kroner på spil i Onsdags Lotto, og du må gerne bruge et par minutter på at dagdrømme om, hvad du skulle bruge de penge til, hvis det var dig der vandt.

Husk, hvo intet vover, intet vinder, og det kunne jo være, at det var dig som vandt!

Held og Lotto!